“Ik geloof best dat de Wet van Aantrekking bestaat hoor, maar het werkt echt niet met alles denk ik. Soms zijn dingen gewoon zoals ze zijn.”

💫

Dat hoor ik regelmatig. En de enige reden waarom het niet met alles (in jouw voordeel) werkt is omdat je dat zelf gelooft. Er is namelijk niets in het leven dat je niet zelf gecreëerd hebt. Helemaal niets. Niemand heeft invloed op jouw leven, alleen jijzelf.

💫

Ik weet dat ik me door dit soort uitspraken op glad ijs begeef. Maar dit is echt wat het is. Jij bent de creator van jouw leven. Altijd!

💫

De enige reden waarom er in jouw leven zaken zijn die je niet wil is omdat je aandacht geeft aan dat wat je niet wil. That’s it. Het is niet ingewikkelder dan dat. En tegelijkertijd ook ontzettend ingewikkeld. Omdat we van nature vaak teveel aandacht geven aan dat we niet willen.

💫

Ik wil geen schulden, ik wil niet ziek worden, ik wil niet zonder werk/inkomen zitten etc etc.
De angsten bepalen ons leven.

💫

Wat als je alles vanuit vertrouwen kunt bekijken. Vanuit overvloed. Vanuit de andere kant van de medaille. Dus bijvoorbeeld: ik wil leven in overvloed, ik wil de financiële middelen om mijn leven van mijn dromen te leven, ik wil gezond zijn, ik wil geld verdienen met dat wat ik leuk vind.

💫

De aandacht verleggen op wat je wél wil.

💫

Dat is echt de simpelste stap die je kunt nemen. Aandacht geven aan de positieve kant. Aan de positieve emotie.

💫

Voorbeeld:
We noemen onze ziektekostenverzekering “ziektekosten”verzekering. We focussen daarin dus op de kosten van ziek zijn. Waar geef je de aandacht aan? Precies, ziek zijn.

💫

Wat zou er gebeuren als we het vanaf nu gezondheidsverzekering zou noemen? Waar focus je op? Gezondheid! Want dat is toch ook je doel? Gezond worden of blijven? En als dat je doel is moet je daar ook op focussen. I.p.v. focussen op dat wat je niet wil.

💫

Maar hoe doe je dat precies? Die focus verleggen?

Het begint bij de belangrijkste stap. En dat is je bewust worden van de momenten waarop je je focust op dat wat je niet wil. Vraag je eens af wat je graag zou willen veranderen in je leven. Iets wat nog niet is zoals je graag zou willen. En vraag je dan eens af welk gevoel je bij dat onderwerp krijgt. Vertrouwen? Angst? En welke overtuiging heb je die vanuit angst komt. Met andere woorden, hoe komt het dat datgene wat je graag zou willen nog niet in je leven hebt. Welke excuses zijn er? Want precies die excuses zijn de overtuigingen die het in stand houden. Alleen het bewust worden van die overtuigingen maakt dat je het in de toekomst gaat herkennen. Want je kunt alleen dat waar je je bewust van bent herkennen.

💫

Wat helpt je nog meer?
Mensen om je heen verzamelen waarmee je je groeiproces kunt delen. Mensen die je bewust maken van de momenten waarop je weer in die oude gewoonte vervalt. Mensen die jouw proces begrijpen en je daarin ondersteunen.
Dit is misschien wel het allerbelangrijkste. Want als je niemand om je heen hebt die je begrijpt is de kans dat je zomaar weer vervalt in je oude patroon het grootst.

💫

Heb je (nog) niemand in je omgeving die je daarbij ondersteunt en wil je toch graag iemand die je steunt in jouw proces? Neem dan contact met me op. Ik weet zeker dat ik je daarbij kan ondersteunen!