Zichtbaarheid was mijn woord voor 2018. En dat is gelukt. Naast het feit dat ik op een aantal toffe podia mocht staan dit jaar, was de Lustrum Editie van Limburgse Zakenvrouwen toch echt wel de kers op de taart. Een interview door Nicole Smolenaers en een fotoshoot door Sandra Huntjens met als resultaat twee pagina’s in deze prachtige glossy.

 

De kwaliteit van gedachtes en emoties

Wanneer ze in april 2014 een burn-out krijgt, zoekt Bianca Simons (1977) haar heil behalve in de reguliere gezondheidszorg, in een opleiding tot energetisch therapeut. Ze is namelijk overtuigd dat de basis van gezondheidsproblemen ligt bij persoonlijke issues die opgelost kunnen worden. Ze heeft dit uiteindelijk zelf ervaren. Door niet bij de pakken neer te zitten, maar alles uit te werken, heeft ze dankzij deze situatie juist een gelukkiger leven en een nieuwe carrière gekregen.

Een drukke baan in het bedrijfsleven, in de arbeidsbemiddeling om precies te zijn. Vervolgens werkzaam bij de gemeente Heerlen, als re-integratiecoach en later als werkgeversadviseur voor het werkgeversservicepunt Parkstad. Bianca heeft lange werkdagen. “Ik maakte ongeveer tachtig uur per week en had iedere twee minuten hartkloppingen, vooral in de periode dat ik mijn relatie beëindigde en middenin een verhuizing zat. Ik ben mezelf wel honderd keer voorbijgelopen en kon niet meer afschakelen of ontspannen.”

Ze beseft dat ze haar leven anders moet inrichten, maar in plaats van de burn-out te onderzoeken, legt ze de focus op een plan van aanpak. “Dit werkte natuurlijk niet. Na een jaar bereikte ik een absoluut dieptepunt. Toch duurde het nog zes maanden voordat mijn partner Ton me effectief de spiegel voor kon houden.”

De kwartjes beginnen te vallen en Bianca, die stilletjes de veertig nadert, verdiept zich (eindelijk) in zichzelf. Ze ontdekt dat ze hoogsensitief is en een bijzondere fascinatie heeft voor de impact van iemands gedachten, motivatie en levensinstelling. “Ik ben veel gaan lezen over The Secret, over de kracht van gedachten en de wet van aantrekking. Dit was een verrijking voor me. Ik was al die tijd werkzaam als coach, maar had geen papieren. Door deze nieuwe kennis wilde ik meer weten en volgde twee post-hbo opleidingen tot Coach en Trainer.”

Door de nieuw verkregen inzichten vindt ze een meer natuurlijke, efficiëntere werkmethode. “Elk mens dient zelf tot inzicht te komen om geraakt te worden in de essentie, in de intrinsieke motivatie. Pas dan bereik je werkelijk resultaat, in tegenstelling tot een tijdelijke oplossing”, deelt de wijze vrouw mee. Ze oogt jong en is een echte Limburgse. “Ton en ik wonen samen in Amstenrade, ik blijf echter een Roermondse in hart en nieren”, zegt ze. “Mij huis is mijn nest, mijn cocoonplekje, maar de wereld is mijn speelveld.”

Vrijheid staat met stip bovenaan op haar prioriteitenlijst. Ondernemen kan ze ook alleen in volledige vrijheid. Sinds januari 2017 runt ze haar eigen coachingbedrijf. Wat haar visie is? “De kwaliteit van het leven is afhankelijk van de kwaliteit van gedachtes en emoties. Succesvol zijn hangt dus eveneens af van die kwaliteit. Als je je bewust bent van je gedachtes en emoties, kun je deze relativeren en sturen. Succes is maakbaar! Vanuit je kern!”

Ze wil mensen bewust maken dat ze nooit slachtoffer zijn van het leven of de omstandigheden. “Door in de slachtofferrol te blijven, vermijd je het nemen van je eigen verantwoording. Het is een excuus om niet verder te gaan. En stilstand is achtergang”, aldus de vrouw die zelf ook een behoorlijke rugzak aan ervaringen heeft.

“Als mens en als ondernemer moet je blijven anticiperen op de omgeving en externe factoren; je moet jezelf blijven ontwikkelen.” Om zichzelf te blijven ontplooien, gaat Bianca tenminste één keer per jaar naar Ibiza, een eiland dat een magische aantrekkingskracht op haar heeft en voelt als thuiskomen. Daarnaast kiest ze samen met Ton jaarlijks een verre reis, zoals Thailand en India.

Maar Ibiza, daar kan niets tegenop! De rots Es Vedra, gelegen aan de zuidwestkust is een van de drie meest magnetische oorden op aarde. En favoriet van Bianca. “Daar ervaar je zo’n krachtige energie. Het woord vrijheid is onlosmakelijk verbonden met Ibiza.” Omdat ze dit weldadige effect wil delen met anderen, organiseert de coach annex trainer in het voorjaar een retraiteweek op het Iberische eiland. “Deze is vooral bedoeld voor ondernemers, om gezamenlijk een week ondergedompeld te worden in die vibe en aan de slag te gaan met eigen overtuigingen. De transformatie die je dan doormaakt, is ongekend krachtig voor jouw persoonlijke en zakelijke succes.”

Elk mens dient zelf tot inzicht te komen om geraakt te worden in de essentie

 

Wil je deze prachtige glossy in je bezit krijgen? Je kunt hem hier bestellen.