In 2010 hoorde ik voor het eerst van dit boek. Via een collega. En elke vezel in mijn lijf móést dit lezen. Ik kocht het boek en las het in 1 ruk uit.

The Secret maakt je bewust van de kracht van je gedachten.

Eerste indruk:

Het was alsof alle kwartjes vielen. Dá­t was waar ik in geloof. Hier was ik altijd al naar op zoek. En het boek haalde het naar boven. Dat was echt zo bijzonder.

In het boek wordt heel simpel uitgelegd hoe de wet van aantrekking werkt. De kracht van gedachten wordt aan de hand van voorbeelden duidelijk gemaakt. Er wordt heel makkelijk gesproken over hoe alleen het denken je leven beïnvloed.

Hoe denk ik er nu over?

The Secret legt het basisprincipe uit. Echter, mijn mening is dat het niet compleet is. Het wekt de indruk dat alleen denken voldoende is. En dat kan teleurstellend werken op den duur. Want alleen denken is niet genoeg. Naast denken moet je het ook geloven en moet je vooral ook in actie komen. Denken aan het winnen van de Staatsloterij brengt je nergens als je niet ook een lot koopt en dus gelooft dat je het kunt winnen.

Pluspunt:

voor mij voelde het als thuiskomen. Dí­t was de essentie van alles. Iets wat ik altijd diep van binnen had gevoeld en niet kon plaatsen, werd me toen pas in woorden duidelijk. Een hele mooie basis in de kennismaking met The Law of Attraction. Makkelijk te lezen en te begrijpen. Korte verhalen over uiteenlopende onderwerpen. Van geld tot relatie tot werk. Alles komt aan bod. De voorbeelden die genoemd worden maken het voor mij visueel en makkelijk te begrijpen.

Minpunt:

Het boek vergeet te vermelden dat doen en geloven noodzakelijk is. Dat maakt dat veel mensen teleurgesteld zijn in de Wet van Aantrekking. Denken dat het niet werkt. En dat komt mijns inziens doordat het boek niet compleet genoeg is. Daarnaast vind ik het persoonlijk nogal een “druk” boek. Met alle tekeningen, lettertypes en kleuren. Dit is uiteraard heel persoonlijk. Maar zelf hou ik meer van rust tijdens het lezen.

Hoe pas je dit toe in je business?

De kracht van je gedachte bepaalt hoe succesvol je kunt zijn met je business. Het enige plafond in succes is je gedachte. Ga jezelf trainen in denken als een succesvol ondernemer. Welke woorden gebruik je? Hoe zie je jezelf? Waar ligt je grens en hoe zijn je overtuigingen. Dit is essentieel. Het basisprincipe van The Secret zou de basis van je business moeten zijn.

Score:7

Nog steeds ligt dit boek regelmatig op mijn tafel. Telkens krijg ik nieuwe inzichten en bekijk ik situaties weer vanuit een ander perspectief. Dus ook na 8 jaar blijft het nog steeds een fijn boek.

Je moet dit zeker lezen als je bewust bezig bent met de wet van aantrekking. Als je op zoek bent naar voorbeelden over de kracht van gedachten. En om weer even bewust te zijn van hoe het werkt. Altijd weer een heerlijke opfrisser.

Aanrader dus!

Note: voor de mensen die liever niet lezen, het boek is verfilmd. En echt letterlijk verfilmd. Woord voor woord. Dus een mooi alternatief voor als je niet van lezen houdt. Terug te vinden op Netflix!

*

The Secret bestel je hier

 

*affiliate link